Mannencoaching

Als volwassen man wordt er veel van je verwacht. Je moet:

  1. zowel een succesvolle carrière hebben als een zorgzame vader zijn;
  2. zowel een rijk sociaal leven hebben als een goede partner zijn;
  3. zowel mannelijk en onafhankelijk zijn maar ook emoties kunnen tonen.

Wat ik ervaar is dat al deze rollen mannen zwaar kunnen vallen. Je moet wel ergens geleerd hebben hoe je ze moet invullen. Dus hoe je je mannetje moet staan in je relatie, je gezin en op je werk. Dit kan in strijd zijn met wat je als kind hebt meegekregen. Als je een vader had die weinig aanwezig was,  en als je met name  bent opgevoed door je moeder dan heb je weinig voorbeelden gezien van hoe dat moet. Als je bovendien van je moeder te horen kreeg dat je maar nooit zoals je vader moest worden, welk voorbeeld kies je dan? Welke steun ervaar je dan? 
Een volwassen man worden betekent dat je bij de wereld van de mannen gaat horen. Maar is dat zoals je ze laten zien in reclames en op televisie? Die boodschappen kunnen tegenstrijdig zijn met het beeld dat je van jezelf hebt. Dus welke prijs betaal je als man om daar toch aan te voldoen? Wat lever je in van je authenticiteit en eigenwaarde?

Wat kan ik voor je doen?
Zit jij ook met dit soort vragen? Ik help je antwoorden te vinden. Bel me eens voor een afspraak en kom eens langs in mijn praktijk in Tilburg. Als mannencoach help ik je jouw mannelijke waardigheid weer terug te pakken. Mijn manier van coaching is helder en duidelijk. In een eerste gesprek kijken we waar jij behoefte aan hebt en stellen we een doel. Daarna bepalen we de tijdslijnen om naar jouw doel toe te werken.  Als het nodig is stellen we de route onderweg bij. Je zult ontdekken dat het prettig en verhelderend is en dat het je energie geeft!

De gedachte achter mijn werkwijze
Ik geloof in de typisch mannelijke en vrouwelijke waardigheid van mensen. In de maatschappij van tegenwoordig is er veel dat ‘moet’. Een glansrijke carrière, een zorgzame ouder of een liefdevolle partner zijn. Ik zie dat zowel mannen als vrouwen daardoor moeite hebben met het bewaren van hun typisch mannelijke en vrouwelijke rol. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens een onvervreemdbare kern heeft. Ik zie ook dat veel mensen kwijt zijn wat die nu eigenlijk is. Daarom heb ik mij erin bekwaamd om mensen te helpen weer in contact te komen met die kern.

Mannen, anders dan vrouwen
Mannen zijn nou eenmaal anders dan vrouwen. Mannen beleven hun seksualiteit anders en gaan op een andere manier met hun omgeving om. Als de balans tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid in een man weggevallen is, kan deze de neiging hebben tot overcompensatie. Hun onderdrukte mannelijkheid komt dan tot uiting  in een baan, sport of door het vertonen van machogedrag.

Mannencoaching
Ik help je terug in je mannelijke waardigheid. Helder, duidelijk en to the point. Iedere man die wil is van harte welkom, mits hij in staat is tot zelfreflectie en dus een beetje over jezelf durft na te denken. Geen man is hetzelfde, maar iedere man wil zichzelf én man kunnen zijn.

 

 


06 28 54 03 18

 


Geregistreerd bij:

 

 

 Gecertificeerd Stiefplan-Coach