Inzicht door opstelling

Ieder mens krijgt vroeg of laat te maken met spanningen, teleurstelling of tegenslag. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Je ontkomt er niet aan. Veel voorkomende gebeurtenissen zijn:

  • relatieproblemen, bijvoorbeeld als jullie niet meer aan elkaars verwacht-ingen voldoen;
  • rouwprocessen, bijvoorbeeld als een dierbare overlijdt;
  • persoonlijke vragen, bijvoorbeeld wanneer je meer verwacht van het leven dan je krijgt;
  • tegenslag in het werk, bijvoorbeeld door ontslag of tegenwerking van collega’s.

Vaak zijn er dieperliggende patronen waardoor je vastloopt en niet meer voor-uitkomt. Maar hoe kan je deze patronen doorbreken? Inzicht is de sleutel.

Wat kan ik voor je doen
Ik werk al bijna tien jaar met opstellingen. Opstellingen vormen een goede methode voor mensen  die zijn vastgelopen en met bepaalde vragen zitten of verstrikt zijn geraakt in bepaalde patronen. De opstellingen maken deze patronen of onbewust gedrag van jou en mensen in je omgeving zichtbaar. Ik geef verheldering en inzicht. Hierdoor ga je anders naar jezelf en je omgeving kijken.

De wetenschap achter mijn werkwijze
Bij opstellingen werk ik volgens de methodes van Bert Hellinger en Franz Rupert. De eerste vertelt ons dat elke persoon deel uitmaakt van verschillende systemen. Ook jij. Bijvoorbeeld familie, je collega’s, je voetbalteam of vriendengroep. In ieder systeem heeft men vaak onbewust een rol. Dit kan van de leider tot het zwarte schaap zijn. Uit angst de balans in dit systeem te verliezen, schikken we ons onbewust in die rol. Hiermee hou je het systeem inclusief patronen en verstoringen in stand.
Franz Ruppert heeft een methode ontwikkeld waarbij trauma wordt verwerkt met behulp van een opstelling. Door deze traumatherapie ontwikkel je vaardigheden waarmee je een autonoom, zelfverantwoordelijk en liefdevol leven kan leiden.

De opstelling
Tijdens een opstelling halen we informatie uit één van de systemen waar je deel van uit maakt naar boven. Letterlijk, via zintuiglijke waarneming. Op basis van jouw vraagstuk en aanwijzingen nemen onafhankelijke representanten (bijvoorbeeld acteurs) van dat systeem een plek in in de ruimte waar we ons bevinden. De informatie uit de opstelling die jij hebt gemaakt correspondeert  met jouw plek in dat systeem.

Inzicht
Vervolgens zoeken de representanten een nieuwe plek in de ruimte. Daar waar ze ten opzicht van elkaar harmonie voelen. Uit die nieuwe opstelling komt waardevolle informatie. Als begeleider creëer ik via die methode een veilige omgeving en zorg ik dat deze informatie  ook goed op jou wordt overgebracht. Hierdoor krijg je inzicht in jouw patronen en kom je tot het antwoord op jouw vraag.

Neem contact met me op als je  meer wilt weten over opstellingen, systemisch werk en wat ik via deze methode voor jou kan betekenen. Zowel op individueel als groepsniveau help ik graag.

 

 


06 28 54 03 18

 


Geregistreerd bij:

 

 

 Gecertificeerd Stiefplan-Coach