Over Ervin Molnár

Ik ben al jarenlang werkzaam als trainer, coach, counselor en psychosociaal therapeut. Niet alleen professioneel, maar ook door mijn persoonlijke ervaringen weet ik als geen ander hoe het is om de zeggenschap over je leven kwijt te zijn. Dit helpt mij om anderen te helpen.

Menselijke maat
Mijn wortels liggen in Hongarije. Halverwege de vorige eeuw vluchtten mijn ouders naar Nederland uit een systeem waarin de menselijke maat verdwenen was. Het communisme. Het land van mijn familie betekent voor mij 'herkenning, verbinding en het doorgeven van tradities. Het heeft me bewust gemaakt van het belang van ‘geworteld zijn’ en eigen identiteit. De verhalen over deze periode die in ons gezin werden verteld, hebben mij mede gevormd tot wie ik nu ben. Vanuit mijn persoonlijke betrokkenheid werk ik daar regelmatig als groepstrainer en begeleider van familieopstellingen

Waardigheid behouden
Zowel persoonlijk als in mijn directie omgeving heb ik met ziekte te maken gehad. Daardoor weet ik hoe het is om niet alleen de zeggenschap over je eigen leven, maar zelfs over je eigen lichaam kwijt te zijn. Het gevoel de controle kwijt te zijn en niet meer op je lichaam te kunnen vertrouwen. Het is belangrijk om in periodes van grote onzekerheid de baas over eigen lijf en leven te blijven.
In die periode heb ik geleerd om veerkrachtig te zijn en mijn waardigheid te behouden.

Aanpassingsvermogen
Regelmatig werd mij verteld dat het goed is om te weten wat je wilt. Om een plan te hebben. Dat klopt wel, maar toch stuit je vroeg of laat op tegenslag. Dat overkomt iedereen. In mijn geval was dat ziekte, maar het kan bijvoorbeeld ook het verlies van dierbaren zijn, of ontslag. Dan is het prettig als je plooibaar en flexibel genoeg bent om je plan aan te passen. Door mijn eigen ervaring kan ik je goed helpen je aanpassingsvermogen te versterken zodat je krachtig met grote veranderingen in je leven om zult kunnen gaan.

Terug in contact
Wanneer je het contact met jezelf of je omgeving bent kwijtgeraakt, kan zich dit uiten in ziekte en stress. Ik weet hoe dat is. Het geeft een rotgevoel. En achter dat rotgevoel zit een leegte waarmee veel mensen de confrontatie niet aandurven. Uit ervaring weet ik dat die confrontatie nodig is om die leegte weer op te vullen en terug te komen bij jezelf. Ik help mensen hierbij, zodat zij weer trots en waardig door het leven gaan.

Tot slot
Ik heb voor het vak coaching en training gekozen omdat ik ervan overtuigd ben dat ik met mijn expertise en persoonlijke ervaringen mensen weer kan laten geloven in zichzelf en in de wereld om hen heen. Ik help om mensen zich weer gelukkig te voelen.

 

 


06 28 54 03 18

 


Geregistreerd bij:

 

 

 Gecertificeerd Stiefplan-Coach