Van een groep naar een team met teamcoaching

Uw team functioneert slecht. Collega’s weten niet van elkaar wat ze doen en de kwaliteit van hun werk is onder de maat. Toch spreken ze elkaar hier niet op aan en komen bij u klagen. Dat is niet alleen lastig, het kost ook geld. Want een team dat goed samenwerkt:

 1. is effectiever;
 2. werkt met meer plezier;
 3. heeft een lager ziekteverzuim.

Wat kan ik voor uw team doen
Ik ben gespecialiseerd in teamcoaching. Hier ontmoeten mijn interesses elkaar: aandacht voor de organisatie en aandacht voor de mens. De oplossing voor problemen in het functioneren van professionals ligt op het raakvlak van mens en organisatie. Het is belangrijk inzicht te hebben in:

 • wat mensen persoonlijk of professioneel dwars zit;
 • waar de organisatie beter kan presteren;
 • hoe mensen omgaan met knelpunten in de organisatie.

Daar ga ik naar op zoek. Zowel de menskant als de organisatiekant krijgen hierbij aandacht. Zo laat ik bereidheid tot verandering en ruimte voor groei ontstaan in uw team.

Samenwerken
Met uw team werk ik aan een gemeenschappelijk doel: een manier van werken waarin onderlinge verschillen mogen bestaan en persoonlijke kwaliteiten tot hun recht komen. Uitgangspunt is een heldere, oprechte manier van communiceren en een veilige werksfeer. Zo ontstaat er ruimte voor optimale inzet en creativiteit. Dat zal ook positief werken op resultaten en prestaties.

De gedachte achter mijn werkwijze
Bij teamcoaching maak ik gebruik van organisatieopstellingen. Het uitgangspunt daarbij is dat iedereen in een organisatie met elkaar verbonden is en invloed op elkaar uitoefent. Door deze verhoudingen zichtbaar te maken, wordt snel duidelijk waar de knelpunten liggen en hoe we die kunnen wegnemen. Uit ervaring in verschillende organisaties, weet ik dat deze methode erg krachtig en effectief werkt.

Mijn expertise ligt op het gebied van:

 1. veranderingstrajecten
 2. begeleiding van managementteams
  (strategieontwikkeling, leidinggeven)
 3. teambegeleiding en intervisie
  (samenwerken, conflicthantering, teambuilding)

Om een coachingstraject succesvol te laten zijn kan ik verschillende technieken inzetten, zoals:

 • DiSC methode
 • Transactionele analyse
 • Outward bound

Samen maken we van uw werknemers een hecht team.
Wilt u meer weten over opstellingen, klik dan hier: opstellingen


06 28 54 03 18

 


Geregistreerd bij:

 

 

 Gecertificeerd Stiefplan-Coach